Dol op dessertjes maar minder dol op diƫten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!
Breek de chocolade in kleine stukken en smelt au-bain-marie (zet een kom in een ruimere kom met heet water op een zacht vuur en laat rustig smelten, roer regelmatig).
Laat de chocolade, eenmaal volledig gesmolten, terug een beetje afkoelen.
Klop ondertussen de eiwitten op met een mixer tot ze stijf zijn.
Meng er de gesmolten chocolade voorzichtig en rustig onder. Hoe zachter je te werk gaat, hoe luchtiger de chocolademousse zal zijn.
Verdeel in kommetjes en laat minsten een uur opstijven in de koelkast. Werk net voor het opdienen af met bosbessen en/of rode vruchten en/of geroosterde amandelschilfers. Smakelijk!