VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Chocolademarmercake
Elke oprechte zoetekauw is dol op een stukje chocoladecake. Zelf zo’n mooie cake bereiden is trouwens helemaal niet moeilijk, met dit recept tover je een heerlijk dessert op tafel.
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng goed met de suiker en het vanillesuiker. Klop de eieren één voor één door het mengsel.
  2. Zeef de bloem en meng het goed met een houten lepel tot een gladde massa. Laat intussen de chocolade smelten.
  3. Verdeel de helft van het deeg in de vorm (een kransvorm is de beste voor deze soort cake). Meng vervolgens de gesmolten chocolade goed met de overige helft, en giet die over de eerste helft in de vorm. Zorg dat je het deeg niet meer mengt!
  4. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° een 45 minuten. Laat afkoelen alvorens te serveren. Smakelijk!
Notities

Tip:  Om te vermijden dat in de kransvorm de ene helft droog is en de andere nog niet uitgebakken, kan je de vorm op 30 minuten van de baktijd een halve draai geven, doe dit snel (en veilig!) zodat de cake in de oven geen tijd heeft om af te koelen en dus in te zakken!