Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!
Versnijd de kipfilet(s) in reepjes. Meng samen met het eiwit, de helft van het maïszetmeel, een scheutje sesamolie en een flinke snuif zout. Laat een kwartiertje rusten.
Verhit een ruime (wok)pan. Voeg een scheut arachide-olie toe en laat warmen tot die begint te roken.
Haal de pan van het vuur en roerbak de kipreepjes tot ze net helemaal wit zijn. Lepel dan uit de pan en laat rusten.
Veeg de (wok)pan schoon en maak de saus: doe de kippenbouillon in de pan en voeg het sap plus de zeste van de citroen toe.
Hak het teentje knoflook en het chilipepertje fijn (verwijder de zaadjes voor een zachter resultaat). Voeg samen met de suiker, sojasaus en sherry toe aan de bouillon.
Breng zachtjes aan de kook. Roer ondertussen de andere helft van het maïszetmeel los in een beetje koud water en voeg toe zodat de saus kan indikken.
Voeg de stukjes kip terug toe en laat nog heel even warmen. Kruid desgewenst bij met peper en zout.
Werk af met nog enkele druppels sesamolie en gesnipperde lente-ui. Lekker met rijst of noedels en gestoomde groentjes. Smakelijk!