VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.8/
5
(5 votes cast)
Caesar Salad (zonder ansjovis)
Hou je niet van ansjovis, dan zal dit recept je beter smaken dan de andere Caesar Salad recepten!
Gerecht
Salade
Keuken
Amerikaans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
1
krop
sla
(romaine)
2
eetlepels
olijfolie
5
sneetjes
brood
(wit)
2
stuks
ei
0.5
kop
Parmezaanse kaas
(geraspt)
1
theelepel
citroensap
1
theelepel
Worcestershire saus
0.5
theelepel
zwarte peper
(grofgemalen)
0.5
theelepel
zeezout
4
teentjes
knoflook
Instructies
Voorbereiding
Stamp 4 knoflookteentjes in een vijzel. Giet de olijfolie erbij en laat minstens 5 minuten rusten.
Snij de sneetjes brood in stukjes van 1x1cm.
Giet de olijfolie met knoflook door een zeef in de pan en verhit de pan.
Bak de stukjes brood in de knoflookolie tot ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Breng water aan de kook. Kook de eieren maximaal 1 minuut. Inderdaad, het ei is nog half rauw. Laat de eieren schrikken onder koud water.
Sla maken
Doe de slablaadjes in een kom en doe er wat olijfolie bij en wat zout en peper. Hussel door elkaar.
Doe er limoensap en worcestersaus bij. Meng weer.
Breek de eieren boven de kom. Roer het geheel door zodat het zachte ei een dressing vormt met de olie en limoensap.
Voeg de croutons en de geraspte kaas toe en schud.
Serveer op een gekoelde schaal of borden.