VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.2/
5
(11 votes cast)
Boontjes opgerold in spek
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!
Gerecht
Bijgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Kerstmis
,
Pasen
,
Speciale gelegenheid
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
sjalot
fijngesnipperd
400
gram
fijne prinsessenbonen
12
plakjes
gerookt spek
flinterdun
boter
peper en zout
Instructies
Snijd de uiteindes van de prinsessenboontjes af.
Smelt een beetje boter in een kookpoot. Fruit de gesnipperde sjalot.
Voeg de boontjes toe, kruid met peper en een weinig zout. Laat even aanstoven.
Overgiet met water en breng aan de kook. Laat kort garen zodat de boontjes nog fris groen en een beetje knapperig zijn. Laat daarna uitlekken.
Verdeel de uitgelekte boontjes over de plakjes spek. Rol ze stevig op.
Verhit een ruime pan met een klontje boter. Bak de rolletjes net voor het opdienen even aan zodat het spek knapperig wordt. Smakelijk!