VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Bak de spekreepjes aan.
  3. Versnijd de preiwitten in ringen en voeg toe. Laat enkele minuten stoven, roer regelmatig.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en versnijd in blokjes. Voeg samen met het scheutje melk toe aan de pot.
  5. Breng de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat 20 à 25 minuten garen.
  6. Bak ondertussen de worsten op een matig vuur in bruisende boter. Draai regelmatig om tot ze helemaal gaar zijn.
  7. Plet de stamppot grof met een pureestamper. Voeg tot slot een lepel mosterd toe en roer goed. Serveer met de worsten, vers op de pan. Smakelijk!