VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.
Servings Prep Time
8hapjes 15minuten
Servings Prep Time
8hapjes 15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Laat de krab uitlekken en prak fijn met een vork.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en verwijder de pel. Snijd in fijne blokjes. Besprenkel met het limoensap en laat even intrekken.
  3. Doe het geprakte krabvlees in een mengkom. Voeg de geraspte gember, mayonaise en wat zeste van de sinaasappel toe.
  4. Breng de kabmengeling desgewenst verder op smaak met peper en zout (wat echter niet noodzakelijk is).
  5. Schep wat avocadoblokjes in een glaasje en lepel daar een tof krabmengeling op. Bestrooi eventueel met nog wat zwarte peper en/of fijngesneden lente-ui. Smakelijk!
Recipe Notes

Een leuke variant: snijd de avocado’s niet in blokjes, maar vul de helften (na het verwijderen van de pit) met de krabmengeling. Een origineel voorgerecht waar je gasten dol op zullen zijn!