Asperge-tomatensoep met kruidenkaas en gerookte zalm
Dit heerlijk soepje laat een frisse lentewind door je keuken waaien. Met kraakverse asperges en rijpe tomaten maak je een lekker soepje dat, eens afgewerkt met wat kruidenkaas en gerookte zalm, als feestelijk voorgerecht kan dienen!
Schil de asperges zorgvuldig en snijd de onderste, harde stukjes af. Snijd de asperges in stukjes van zo’n 2 centimeter lang.
Doe de stukjes asperges in een kookpot en zet onder met water. Kruid licht met zout en breng aan de kook. Laat garen tot de asperges net gaar zijn.
Verwarm ondertussen een portie water. Snijd de tomaten licht in aan de onderzijde (een kruisje) en dompel ze even onder in het hete water. Zo kan je ze makkelijk pellen. Verwijder aansluitend de zaadlijsten en snijd in stukjes.
Voeg de tomatenstukjes toe aan de gegaarde asperges. Voeg een scheutje vers water toe en laat nog een vijftal minuutjes garen.
Mix de groentjes fijn en voeg naar wens/indien nodig nog wat water toe. Roer er de room onder en breng op smaak met voldoende peper en zout.
Hak de helft van de dille fijn en voeg als allerlaatste toe aan de soep. Doe in elk bord een flinke schep soep en werk af met een lepeltje kruidenkaas, enkele stukjes gerookte zalm en een takje dille. Smakelijk!