VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Appelmoescake
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.
Servings
6personen
Cook Time Passive Time
20minuten 30minuten
Servings
6personen
Cook Time Passive Time
20minuten 30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Laat de boter zacht smelten (gebruik eventueel de microgolfoven op een zacht wattage).
  2. Klop ondertussen de suiker met de eieren op tot een smeuïge en schuimige massa.
  3. Voeg de boter, appelmoes, rozijnen en kaneel toe. Roer goed om.
  4. Zeef de bloem en roer voorzichtig door het beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevatte bakvorm. Laat 20 tot 40 minuten garen (afhankelijk van de dikte van je cake) op 170°.
  6. Controleer tijdig of de cake niet te ver gaart. Laat afkoelen en versnijd in handklare stukken. Smakelijk!
Recipe Notes

Tip: controleer voor je het beslag uitstort of extra suiker gewenst is. Appelmoes bevat doorgaans al wel wat suiker, de hoeveelheid suiker die je volgens dit recept met de eieren mengt is dus eerder beperkt.