Zeewolf is geen al te fraai wezen. Gelukkig smaakt de vis geweldig en leent die zich tot heel wat gevarieerde bereidingen; zoals met gestoofde groentjes in witte wijn.
Start met de vis. Verwarm de oven op 180° en kruid de zeewolffilet langs beide kanten met peper en zout. Laat de vis in een beboterde ovenschaal 20 minuten garen.
Vervolgens kan je de aardappelen schellen en aan de kook brengen in gezouten water.
Eenmaal de aardappelen aan het koken zijn kan je de groentjes bereiden. Smelt het klontje boter in een ruime pot en stoof de fijngesneden ui. Voeg vervolgens de preiringen, stukjes wortel en tot slot de champignons toe. Laat dit eventjes bakken op een middelmatig vuur en kruid alvast met wat peper en zout. Giet er tot slot de wijn bij en laat rustig inkoken.
De wijn zorgt voor een zacht-zure smaak, ideaal bij een romige puree en smaakvolle vis. Zorg er voor dat de alcohol voldoende kan uitkoken en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Werk af met wat marjolein en eventueel nog een snuifje peper/zout. Indien de smaak te zuur is, kan je een klein beetje suiker toevoegen.
Ondertussen zouden de aardappelen gaar moeten zijn. Giet het kookvocht weg en plet ze fijn. Voeg de melk toe, samen met een beetje peper, zout, nootmuskaat en desgewenst wat boter. Stevig pletten! Een beetje peterselie is een lekkere finale toets in de puree.
Dresseer de borden met een flinke toef puree, daarop een schep groentjes en helemaal bovenop een stukje vis. Simpel en lekker, meer hoeft dat niet te zijn.
Notities
Tip: een beetje limoensap op de vis kan het gerecht nog frisser maken.