VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Vegetarische paella (Jeroen Meus)
Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de groentebouillon.
  2. Snipper de uien fijn en plet de teentjes knoflook. Stoof zacht in een scheut olijfolie in een ruime (paella-) pan.
  3. Schil de paprika’s en versnijd in blokjes. Voeg toe aan de pan en laat mee fruiten.
  4. Voeg de rijst toe en roer goed om. Laat even mee stoven, voeg indien nodig een extra scheutje olijfolie toe.
  5. Breng de rijst op smaak met saffraan, paprikapoeder, cayennepeper en zout.
  6. Zet de rijst net onder met het merendeel van de warme groentebouillon.
  7. Voeg tijm en laurier aan de rijst toe. Laat garen op een zacht vuur. Voeg, wanneer nodig, scheutjes bouillon toe zodat de rijst kan garen en uitkoken.
  8. Verhit ondertussen een grillpan tot ze goed heet is geworden.
  9. Versnijd de courgette en aubergine in plakken. Bestrooi met peper, zout en olijfolie. Bak kort aan in de hete grillpan, tot ze mooi kleuren.
  10. Leg de gegrilde groentjes op de rijst en laat verder garen.
  11. Versnijd aansluitend de halloumi in plakjes. Wrijf in met olijfolie en bak ook aan in de grillpan. Schik daarna, net als de groentjes, bovenop de paella.
  12. Voeg, eenmaal de rijst zo goed als gaar is, de diepvrieserwtjes toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Roer voorzichtig om en serveer eenmaal de erwtjes gaar zijn. Smakelijk!