VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Wokgerechten
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
,
Thais
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
15
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
15
minuten
Ingredients
1
sjalot
2
teentjes
knoflook
1
theelepel
chilivlokken
400
gram
kippengehakt
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
oestersaus
1
scheutje
vissaus
1
eetlepel
honing
1
handvol
basilicumblaadjes
enkele
lente-uitjes
arachideolie
Instructions
Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn.
Verhit een scheut arachideolie in wokpan. Bak de ui, knoflook en chilivlokken kort aan.
Voeg het kippengehakt toe en bak rul.
Overgiet, eenmaal het gehakt net gaar is, met honing, soja-, oester- en vissaus. Meng of roerbak goed door elkaar en laat nog even doorbakken.
Snipper de basilicumblaadjes en enkele lente-uitjes grof. Roer het merendeel door het kippengehakt en haal meteen van het vuur.
Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes en lente-uitjes. Serveer met rijst of noedels en gestoomde groentjes. Smakelijk!