VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn.
  2. Verhit een scheut arachideolie in wokpan. Bak de ui, knoflook en chilivlokken kort aan.
  3. Voeg het kippengehakt toe en bak rul.
  4. Overgiet, eenmaal het gehakt net gaar is, met honing, soja-, oester- en vissaus. Meng of roerbak goed door elkaar en laat nog even doorbakken.
  5. Snipper de basilicumblaadjes en enkele lente-uitjes grof. Roer het merendeel door het kippengehakt en haal meteen van het vuur.
  6. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes en lente-uitjes. Serveer met rijst of noedels en gestoomde groentjes. Smakelijk!