VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Savooisoep
De savooikool is zonder twijfel stilaan een vergeten groente aan het worden. Dat is jammer, het is een echte, betaalbare groente van bij ons die erg voedzaam is, op talloze manieren gebruikt kan worden en lang bewaart. Je kan er bijvoorbeeld een heerlijk soepje van maken, perfect om je tijdens gure dagen lekker op te warmen.
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snipper de ui grof. Fruit in een klontje boter in een ruime soeppot.
  2. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en harde kern van de savooi. Snipper grof.
  3. Voeg de kool toe aan de pot met een snuifje bicarbonaat. Laat even meestoven.
  4. Schil de aardappel, versnijd in blokjes en voeg ook toe.
  5. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
  6. Bind de kruiden samen tot een tuiltje en voeg toe aan de soep. Kruid bij met wat peper en zout.
  7. Laat de soep zo’n 20 minuutjes pruttelen.
  8. Verwijder het kruidentuiltjes en mix fijn. Kruid naar smaak af met peper en zout. Smakelijk!
Recipe Notes

Van deze winterse soep kan je makkelijk een volwaardige maaltijd maken: voeg gebakken croutons en/of krokante spekblokjes toe.