Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) ‘in seizoen’. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!
Verhit de oven op 180°. Versnijd ondertussen de rabarberstengels in stukken van 3 à 5 centimeter lang.
Strooi uit over een ovenschaal. Besprenkel met wat water en meng goed. Bestrooi met de bloemsuiker en zet 10 minuutjes in de oven.
Meng ondertussen de zachte boter met de bloem en de suiker voor de crumble-afwerking.
Stort de rabarber in een ovenschaal en meng er het snuifje gemalen gember onder. Roer goed om, bedek dan met de crumble.
Laat 30 à 45 minuten bakken, of tot de crumble mooi goudbruin is en de rabarber pruttelt en zacht is. Serveer lauw, eventueel met wat verse slagroom. Smakelijk!