VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool
Aziatische keukens blinken, soms in tegenstelling tot de westerse, uit in een veelheid aan smaken en geuren. Dit gerecht is daar een perfect voorbeeld van: pikante runderlapjes en een romig sausje vol smaak. Zalig lekker en niet moeilijk klaar te maken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd het rundsvlees in fijne reepjes met een scherp mes. Leg de reepjes in een kom en besprenkel met een flinke portie sojasaus. Bestrooi met wat chilipoeder (hoe meer, hoe pikanter, dat spreekt) en laat een uurtje rusten in de koelkast. Roer regelmatig om en voeg indien nodig sojasaus toe zodat het vlees goed kan absorberen en marineren (zonder helemaal onder te staan).
  2. Verhit de arachideolie en fruit de fijngesneden ui en geplette teentjes look. Voeg, eenmaal de ui glazig wordt, de fijngehakte stukjes gember en fijngesneden stengel citroengras toe.
  3. Blus de basis voor de saus met de room en voeg het tomatenconcentraat toe. Laat rustig inkoken op een zacht vuur en roer regelmatig.
  4. Breng vervolgens de noedels aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  5. Breng een ruime hoeveelheid (lichtgezouten) water aan de kook. Blancheer (kort koken) de bladeren groene kool en laat even uitlekken. Zorg dat ze nog warm en niet te gaar zijn eens je opdient.
  6. Voeg het vlees en de sojascheuten net voor de noedels gaar zijn toe aan de saus en laat kort warmen. Laat vooral het vlees niet te lang in de saus liggen, anders wordt het taai. Ook de sojascheuten mogen nog krokant zijn.
  7. Laat de noedels uitlekken en werk de saus af met wat peper, zout en de fijngehakte koriander. Schik op elk bord twee bladeren kool, een torentje noedels en daarop een flinke schep roomsaus met runderreepjes. Zalig met een rood wijntje. Smakelijk!