Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variƫren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Giet, eenmaal gegaard, af en laat rusten.
Verhit een ruime (wok)pan en fruit de uiringen in een scheutje arachide-olie.
Voeg de broccoli-roosjes toe. Bak aan en schud regelmatig op.
Voeg na een vijftal minuten de plakjes champignon toe. Kruid met wat peper en een snuifje zout. Bak verder op hoog vuur en blijf regelmatig opschudden.
Doe er na een vijftal minuten de sojascheuten bij. Roer onder de groentjes en doe dan hetzelfde met de rijst.
Blijf het vuur hoog houden en de nasi goreng goed opschudden. Bak nog even kort aan.
Haal de pan van het vuur. Werk af met de sojasaus, de sesamolie en de garnaaltjes. Roer goed om en kruid indien nodig af met peper en/of zout. Serveer meteen. Smakelijk!