VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Krokante duivenfilets op een oosters bedje
Duif doet ons snel denken aan traditionele, stevige jagerskost. Nochtans kan je met de filets erg delicate bereiding maken. Het vlees is immers erg fijn en vol van smaak. Dit recept vertelt je hoe een elegant voorgerechtje klaar te maken dat, hoewel absoluut West-Europees, heel wat inspiratie in Japan haalt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de duivenfilets op kamertemperatuur komen. Verhit ondertussen een eetlepel arachideolie in een pan. Kruid de filets grondig met peper en zout. Schroei en kort maar krachtig in de olie en laat afkoelen.
  2. Meng de gedroogde tijm en rozemarijn onder panko. Dompel de filets in het losgeklopte eiwit en dep ze in de panko. Doe dit met elke filet twee keer.
  3. Verhit de sojasaus met de rijstazijn, honing, saké en fijngesneden gember in een steelpannetje. Laat een tiental minuten inkoken tot een lopend sausje. Kruid af met wat peper en chili. Houd warm.
  4. Verhit de arachideolie in een pan. Laat de olie goed maar veilig verhitten zodat je kan frituren. Frituur de filets totdat het korstje mooi bruin wordt.
  5. Laat de knapperige filets even uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze op een bedje van sojascheuten, reepjes wortel en kool. Voeg de saus toe in een klein potje of glaasje. Smakelijk!
Notities

Zoals in de inleiding werd verteld zijn duivenfilets erg delicaat. Je eet ze dan ook best rosé, frituur ze dus zeker niet te lang.