VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Kleine chocoladecakejes of ‘moelleux’
Niets is beter om je avond af te sluiten dan een geslaagd dessert. Chocoladecakejes zijn gemakkelijk klaar te maken en zorgen voor een leuke verrassing: gesmolten chocolade vanbinnen!
Porties Prep Tijd
20stuks 25minuten
Porties Prep Tijd
20stuks 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de chocolade met boter (in een kookpot of au bain marie).
  2. Meng de eieren met de suiker.
  3. Voeg de bloem toe en meng alles goed.
  4. Boter de cakevormpjes in en vul ze 3/4 aangezien ze lichtjes zullen zwellen.
  5. Verwarm de cakejes 10 minuten in de oven op 190°. Opgelet, dit moet exact 10 minuten zijn, niet korter of langer.
  6. Haal ze uit de oven wanneer je scheurtjes begint te zien in de bovenkant. Laat ze nadien even afkoelen.
  7. Haal de cakejes uit de vormpjes en serveer lauw of warm ze weer even op als ze al te lang uit de oven zijn. Geef er een eventueel een bolletje ijs bij.