Deze zonovergoten pasta leerde Jamie Oliver op het Griekse eiland Andros kennen. Behalve erg lekker, is het een erg simpele pasta die je snel op tafel tovert en waar je jong en oud mee kan plezieren.
Verhit een scheut olijfolie in een grote sauteuse (hoge pan) met antikleeflaag.
Bak de kippendijen goudbruin, kruid met peper en zout.
Haal de kippendijen uit de pan en zet even opzij. Voeg de groentemengeling toe aan de pan en laat een vijftal minuten fruiten.
Voeg de kippendijen samen met wat rode wijnazijn weer toe.
Plet met (propere) handen de ingeblikte tomaten en voeg ze toe aan de pan. Vul één van de twee blikken met water, roer los en voeg eveneens toe.
Breng aan de kook en laat op zacht vuur inkoken/indikken gedurende één uur, of tot de kip van het bot valt. Roer nu en dan om.
Gaar de pasta eenmaal de saus klaar is volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Haal ondertussen de kippendijen uit de saus en verwijder de botten en het vel. Verscheur het vlees in nonchalante stukken met twee vorken.
Voeg de stukjes kip samen met de pasta weer toe aan de saus. Roer goed door elkaar en werk naar smaak of met peper en zout.
Rasp de halloumi en het merendeel door de pasta. Serveer in diepe borden en werk elke portie af met nog wat geraspte halloumi en een scheutje olijfolie. Smakelijk!