VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Granola
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de granen met de noten (hak grote stukken fijner) op een bakplaat.
  2. Besprenkel met de olie, honing (of esdoornsiroop) en breng op smaak met kaneel. Roer nogmaals goed om.
  3. Laat de granola 15 à 20 minuten bakken in de oven op 180°. Roer halverwege de baktijd om.
  4. Laat afkoelen en meng er tot slot de gedroogde bessen onder. Smakelijk!
Notities

Zelfgemaakte granola kan je nog enkele dagen, zelfs weken, bewaren in een goed afgesloten pot. Dit recept geeft een smaakvolle en gevarieerde basis, maar durf gerust experimenteren.