VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Schik de kippenbouten in een ruime schaal.
  2. Bestrooi met alle kruiden (curry, paprika, kurkuma, koriander, chili) en flink wat peper/zout.
  3. Overgiet met een royale scheut olijfolie. Wrijf de kruiden en de olie met je handen zorgvuldig over de kippenbillen.
  4. Laat minstens één uur, bij voorkeur overnacht, marineren in de koelkast.
  5. Schik de kippenbillen in een propere ovenschaal. Laat 45 tot 60 minuten braden in de oven (160°), tot het vlees bijna van het bot valt.
  6. Serveer met bijlagen naar wens. Smakelijk!