VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.0/
5
(1 vote cast)
Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
Passive Time
1
uur
1
uur
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
Passive Time
1
uur
1
uur
Ingredients
4
kippenbouten
2
eetlepels
gerookt paprikapoeder
2
eetlepels
currypoeder
1
koffielepel
kurkuma
1
theelepel
korianderpoeder
1
snuifje
chilipoeder
peper en zout
olijfolie
Instructions
Schik de kippenbouten in een ruime schaal.
Bestrooi met alle kruiden (curry, paprika, kurkuma, koriander, chili) en flink wat peper/zout.
Overgiet met een royale scheut olijfolie. Wrijf de kruiden en de olie met je handen zorgvuldig over de kippenbillen.
Laat minstens één uur, bij voorkeur overnacht, marineren in de koelkast.
Schik de kippenbillen in een propere ovenschaal. Laat 45 tot 60 minuten braden in de oven (160°), tot het vlees bijna van het bot valt.
Serveer met bijlagen naar wens. Smakelijk!