VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Frisse groentepuree met kippenburgers
Met puree kan je uiteraard alle kanten uit. Toch maken we er vaak iets stevigs van, echte winterkost. Met wat zure room en knapperige groentjes kan je er echter net zo goed iets fris, zelfs luchtig, van maken!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Neem een pan en fruit ondertussen de ui in een klontje boter. Voeg de partjes champignon toe en laat even sudderen op een middelmatig vuur. Breng op smaak met een weinig peper en zout.
  3. Haal de champignons uit de pan eenmaal gaar en houd ze warm. Doe een beetje verse boter in dezelfde pan en bak de kippenburgers op een middelmatig vuur. Let op: kippenvlees dient altijd goed doorbakken te zijn (zonder het uiteraard droog en taai te laten worden).
  4. Ondertussen zouden ook de aardappelen stilaan gaar moeten zijn. Giet af en plet fijn met een stamper. Voeg de zure room en melk toe zodat het een zachte, smeuïge puree wordt. Voeg eventueel wat meer melk toe indien de puree te stevig is. Kruid een eerste keer met peper, zout en wat nootmuskaat.
  5. Voeg de gehakte spinazie, gesauteerde champignons, schijfjes radijs, fijngehakte kappertjes en de bieslook toe aan de puree. Roer goed om en houd warm (zet eventueel nog even op een zacht vuurtje). Werk naar wens af met peper, zout of nootmuskaat en serveer dadelijk met de kippenburgers. Smakelijk!