VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof de gesnipperde ui en knoflook even aan.
  3. Voeg de preiringen en stukjes courgette toe. Laat even garen.
  4. Voeg de uitgelekte mosselen toe en blus met een flinke scheut vermout. Laat even inkoken, doe er dan de gewone en zure toe bij. Laat op een matig vuur inkoken tot een smeuïg sausje.
  5. Breng de saus op smaak met zout, peper en een snuifje cayennepeper. Giet daarnaast de – ondertussen gegaarde – pasta af en roer grondig maar rustig onder de saus.
  6. Scheur of snijd de plakjes gerookte zalm in kleinere delen/reepjes. Strooi, samen met de gesnipperde bieslook, over de pasta en serveer meteen. Heerlijk met een glas droge witte wijn of een fris blond biertje. Smakelijk!