VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
6uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng de barbecuesaus, honing, bier (of rode wijn), Worcestershire saus en geplette knoflook. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  2. Wrijf de ribbetjes goed in met de marinade en laat even rusten. Bij voorkeur doe je dit een dag op voorhand en kunnen de ribbetjes enkele uren rusten.
  3. Doe de ribbetjes in de slowcooker met enkele takjes tijm. Laat ongeveer 6 uur op de zachte stand of 4 uur op de harde stand garen.
  4. De ribbetjes zijn klaar wanneer het vlees botermals is en de botjes er vanzelf uit komen.
  5. Schik de ribbetjes daarna eventueel nog een tiental minuten onder een hete grill voor een perfect gekarameliseerd korstje. Smakelijk!