Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat ‘gebakken noedels’ betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.
Versnijd de kipfilets in lange reepjes. Kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
Versnijd de wortel, selder, prei, ui en knoflook fijn. Haal (desgewenst) de pitjes uit het chilipepertje en hak fijn.
Breng een royale portie water aan de kook om binnen enkele minuten de noedels volgens de instructies op de verpakking te garen.
Verhit een scheut arachideolie in een grote (wok)pan. Roerbak de kippenreepjes samen met de spekreepjes.
Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe. Blijf roerbakken. Doe er dan de stukjes wortel, selder, prei, ui, knoflook en chilipeper bij.
Blus met een scheutje kippenbouillon eenmaal de groentjes beginnen te garen. Laat even stomen en gaar ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Roer ketjap, sojasaus en sambal door de gewokte groentjes. Voeg dan de (uitgelekte) noedels en sojascheuten toe. Roer alles goed door elkaar.
Verhit een scheutje olie in een pannetje. Roerbak de eitjes. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de stukjes ei tot slot door de wok. Werk af met een flinke portie vers gesnipperde koriander en wat currykruiden. Smakelijk!