VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zelfgemaakte knoflooksaus
Met een zelfgemaakt knoflooksausje kan je op heel wat momenten scoren: op een barbecue, bij pita of lamsvlees,… Zo’n sausje maken is uiterst eenvoudig en je kan de scherpte helemaal zelf bepalen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel en plet de teentjes knoflook zo goed mogelijk.
  2. Meng de geplette knoflook met mayonaise en room.
  3. Breng op smaak met een snuif zwarte peper en fijngesnipperde peterselie.
  4. Roer goed om en laat één uur rusten. Roer voor het serveren nog één keer om. Smakelijk!
Notities

De hoeveelheid look bepaal je uiteraard zelf. Een teentje minder is een goed idee wanneer rauwe knoflook snel op je maag gaat liggen. Gebruik alleszins verse knoflook, niet alleen is de smaak zachter en ronder, de kans op maagklachten is ook een stuk kleiner. Mag het tot slot iets uitgebreider zijn? Voeg dan behalve peterselie andere groene kruiden toe (salie, dragon,…) of fris het sausje op met wat citroen.