Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.
Rasp het stukje gember en snipper het teentje knoflook in fijne plakjes. Meng met sojasaus, sesamolie, chili en bruine suiker.
Smeer de stukken vis in met de sojamarinade. Laat enkele minuten rusten
Snipper ondertussen de sjalot in ringen en de snijbonen in grove, hapklare stukken.
Verhit een scheutje arachide in ruime (wok)pan. Haal de stukken vis uit de marinade (giet ze niet weg) en bak ze aan tot ze net gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de pan en houd warm.
Voeg een vers scheutje olie aan de wokpan toe. Roerbak de sjalot, snijbonen en sojascheuten kort maar krachtig.
Roer de voorgekookte noedels door de groentjes en roer los. Overgiet met de marinade van de vis en laat heel even opkoken.
Werk het gerecht naar smaak af met (indien nodig) extra sojasaus of zwarte peper.
Lepel de noedels in diepe borden of komen, schik daar telkens een stukje vis op. Werk af met plukjes koriander. Smakelijk!