VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Noedels met scampi en ananas
Dit originele recept combineert oosterse keukens tot een pittig gerecht waar elke liefhebber van Aziatische en wereldkeukens geen nee tegen kan zeggen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng voldoende gezouten water aan de kook om de noedels, net voor het opdienen, te garen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Hak de teentjes look fijn. Ontzaad de chilipeper en hak eveneens fijn. Verhit daarna een scheut arachideolie in een ruime (bij voorkeur wok-)pan.
  3. Fruit ui, look en chili kort aan met de ongepelde scampi. Haal de scampi na één minuutje per zijde bakken uit de pan, zet opzij en blus de pan met de sojasaus.
  4. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd in fijne reepjes. Snijd ook de schijven ananas in hapklare stukken. Voeg toe aan de pan en rasp de gember. Laat even garen.
  5. Pel de scampi en verwijder de darmkanaaltjes. Gaar daarnaast de noedels volgens de instructies op de verpakking – doorgaans duurt dit slechts een handvol minuten.
  6. Voeg de scampi, een scheutje kookvocht van de noedels en de rode currypasta toe. Roer goed om en meng er dan de gegaarde noedels onder. Werk af met wat gesnipperde koriander en dien meteen op. Smakelijk!