VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Eenvoudige banderillas
Op een authentieke tapa-tafel mogen Banderillas niet ontbreken. Dit eenvoudig aperitiefje bestaat uit een prikker met ingelegde groentjes en eventueel ansjovis. Makkelijk om maken, fris en gezond! Ideaal op een zonnige middag, met een koel glaasje wijn. Er bestaat ontelbare varianten, dit recept helpt je echter op weg met een uiterst eenvoudige en vegetarische variant.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de augurken in dikke stukken. Snijd de paprika open, verwijder de zaadlijsten en snijd de vruchtvlees in vierkante plakjes. Snijd tot de slot de pepertjes in ringen.
  2. Neem prikkers en schijf, telkens in dezelfde volgorde, een stukje augurk, paprika, peper en zilverui op de prikker.
  3. Schik ze netjes op een bord en laat je gasten genieten. Smakelijk!
Notities

Zoals in de inleiding werd verteld, zijn er heel wat varianten op banderillas. Ook typisch: een olijf en een ansjovisfilet (meestal rond de olijf). Pas deze leuke Spaanse snack gerust aan naar jouw smaak.