VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (17 votes cast)
Boterkoekjes
Deze klassieker komt rechtstreeks uit grootmoeders keuken: eenvoudige maar niet te versmaden boterkoekjes. Makkelijk, lekker en snel klaar. Ideaal bij een kopje koffie of om samen met kinderen te maken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Meng met de bloem, suiker en eierdooier tot een stevig deeg. Klop het eiwit op tot het stijf is en roer voorzichtig onder het deeg.
  2. Rol het deeg uit en snijd of druk er vormpjes uit naar wens. Maak je koekjes niet te groot, anders bakken ze ongelijk.
  3. Vet een ovenschaal in of leg er een stuk bakpapier op. Schik je koekjes netjes naast elkaar (niet tegen elkaar).
  4. Kluts een eierdooier en bestrijk alle koekjes met behulp van een keukenborsteltje. Bestrooi naar wens met nog wat kristalsuiker. Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven (180°) en laat een tiental minuutjes bakken.
  5. Laat de koekjes even afkoelen alvorens op te dienen. Smakelijk!
Notities

Deze koekjes kan je best lang bewaren, let er enkel op dat je ze in een goed gesloten doos of trommel doet. Anders worden ze wak.