VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.7/
5
(3 votes cast)
Pikante Chinese noedelsoep met rundsvlees
Pikante Chinese noedelsoep met rundvlees bestel je vast weleens bij een Chinees restaurant. Wij laten je zien hoe je dit recept zelf kunt bereiden!
Gerecht
Soep
Keuken
Chinees
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Rund
Niveau
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
minuten
Kook Tijd
105
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
minuten
Kook Tijd
105
minuten
Ingrediƫnten
2
eetlepels
pinda- of plantaardige olie
1
grote
sjalot
fijngesneden
0.5
gele uien
fijngesneden
2
eetlepels
verse gember
geraspt
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
1
rode Spaanse peper
zonder steel en pitjes en fijngesneden
1
rode Thaise vogel peper
zonder steel en pitjes en fijngesneden
200
gram
rundvlees
gesneden in stukken van 1-2 centimeter
1
liter
groente- of runderbouillon
30
gram
udon noedels
1
kleine
wortel
fijngesneden
2
theelepels
bruine suiker
1
theelepel
chili bonensaus
meer toevoegen naar smaak
1
theelepel
donkere soyasaus
1
theelepel
maizena
gemixt met 2 theelepels water
1
hart
Romeinse sla
gesneden in linten van 1-2 centimeter
2
lente-uitjes
fijngesneden
1
handje
verse korianderblaadjes
fijngesneden
Instructies
Verhit de olie in een grote steelpan op een middelgrote vlam
Voeg de sjalotjes en uien toe en kook deze 3-4 minuten totdat zij zacht zijn geworden
Voeg de gember, knoflook en pepers toe. Blijf deze voor ongeveer 1 minuut roeren
Doe het rundvlees erbij en blijf deze roeren totdat het bruin begint te worden
Zet ook de groente of runderbouillon erbij en laat het geheel opkoken
Maak de vlam kleiner totdat het geheel begin te sudderen en doe de pan dicht. Het geheel kookt nog 1 uur en 15-30 minuten totdat het vlees gaar is
Breng een grote pot water aan de kook en kook de udon noedels aan de hand van de instructies op de verpakking
Giet de noedels af en spoel ze onder koud water
Zet de noedels apart
Voeg de worteltjes toe aan de sudderende soep en doe dit dicht voor 6-8 minuten totdat de worteltjes krokant-gaar zijn
Draai de suiker, bonensaus en soyasaus bijeen in een kleine kom totdat de suiker is opgelost. Roer het geheel vervolgens in de soep
Voeg tijdens het roeren de maizena toe aan de soep en laat het geheel ongeveer 1 minuut koken totdat de soep dik is geworden
Voor het opdienen verdeel je de noedels in 2 kommen
Je roert de Romeinse sla in de bouillon en schept hete soep in elke kom
Garneer het geheel met fijngesneden sjalotjes en lente-uitjes en dien het zo snel mogelijk op