VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.7/
5
(3 votes cast)
Falafel met gember en linzen in wortelsaus
Deze smakelijk snack is geschikt voor vegans en is glutenvrij. Een heerlijk tussendoortje of lekker naast de maaltijd.
Gerecht
Snack
Totale tijd
< 30 minuten
Vlees/vis/veg
Veganistisch
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Ingrediƫnten
1
kopje
bruine linzen
2
eetlepels
verse peterselie
1
potje
verse koriander
1
eetlepel
zout
1/2
eetlepel
bicarbonaat
1
snufje
peper
10
eetlepels
kikkererwtenmeel
6
cm
verse gember met schil
1
eetlepel
olie
1
theelepel
curry
1
theelepel
zwarte mosterdzaden
1
hele
wortel
8
eetlepels
soja yoghurt
Instructies
Breng de linzen aan de kook.
Bereid ondertussen de saus voor. Kook de zwarte mosterd zaden in een pan met de olie en de curry.
Haal de pan van het vuur wanneer de zaden openspringen
Rasp de wortel een meng deze met de soja-yoghurt
Meng het geheel met de zwarte mosterdzaden. De saus is klaar!
Mix de linzen met de peterselie, de koriander, de gember en de kikkererwten meel. Voeg de zout, peper en bicarbonaat toe
Maak hiervan kleine balletjes en breng deze aan de kook in een pan met olie
Serveer de balletjes op salade of een boerenkoolblad met de saus. Eet smakelijk!