VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.8/
5
(10 votes cast)
Broodje Bismarck
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!
Gerecht
Brood
,
Lunch
,
Snack
Keuken
Duits
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 15 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
1
broodje
5
minuten
Servings
Prep Time
1
broodje
5
minuten
Ingredients
1
piccolo
krokante, langwerpige pistolet/broodje
1
haring
ingelegd op azijn
1
handvol
uiringen
1
takje
peterselie
fijngesnipperd
1
eetlepel
tartaarsaus
Instructions
Leg de haring op een stukje keukenpapier en dep droog.
Snijd het broodje net niet helemaal door – let er op dat één lange zijde nog dicht is.
Bestrijk beide helften met wat tartaarsaus. Je kan ook met mayonaise of simpelweg niets werken.
Leg de haring in het broodje. Schik er wat fijne uiringen op en bestrooi tot slot met wat fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Een lekkere toevoeging: schik er ook enkele plakjes zoetzure augurk (cornichon) op.