VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Instructies
  1. Dompel de tomaten even onder in kokend water en pel ze. Versnijd in blokjes.
  2. Snipper de ui fijn, de bloemkool in roosjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Bak de worstjes samen met de gesnipperde ui aan.
  4. Voeg de stukjes bloemkool, tomatenstukjes, 1 dl water en flink wat gedroogde kruiden toe (Provençaalse kruiden, paprika, rozemarijn, basilicum). Laat afgedekt 15 minuten pruttelen.
  5. Gaar ondertussen de tarwegraantjes volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  6. Haal de worsten uit de kookpot en versnijd in stukken van ca. 4 centimeter. Roer samen met de graantjes terug door de kookpot. Kruid af met peper en zout.
  7. Werk het stoofpotje af met vers gesnipperde basilicum. Smakelijk!