VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de teentjes look en versnijd in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de plakjes knoflook met de basilicumsteeltjes en de volledige chilipeper. Roer regelmatig.
  3. Voeg de tomaten toe, breng op smaak peper en zout, laat 30 minuten pruttelen.
  4. Haal de chilipeper na het half uurtje garen uit de saus. Druk de tomaten plat met de bolle kant van een lepel.
  5. Kruid naar smaak bij, aangevuld met een scheutje balsamico-azijn.
  6. Giet de saus uit in een ovenschaal. Kruid de visfilets met wat peper en zout, schik ze daarna op de saus.
  7. Bestrooi met de olijven, kappertjes en het merendeel van de basilicumblaadjes.
  8. Laat 15 minuten garen (of tot de vis net gaar is) in een voorverwarmde oven van 220°.
  9. Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de basilicum. Lekker met een frisse salade. Smakelijk!