VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke ‘surf ’n turf’ vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de scampi – indien nodig – ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  2. Breng een royale portie gezouten water aan de kook om de spaghetti te garen.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Roerbak de panko goudbruin, laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  4. Veeg de pan schoon en verhit opnieuw met een scheutje olijfolie. Bak de scampi kort maar krachtig aan, kruid met peper en zout. Lepel uit de pan en zet opzij.
  5. Versnijd de plakken salami in reepjes en bak aan in dezelfde pan. Gaar daarnaast de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in de pot kokend water.
  6. Versnijd de sjalotten in fijne snippers (julienne) en roer ze door de reepjes salami
  7. Snipper de rode chilipeper (of een deel er van) erg fijn en voeg toe aan de pan. Liever niet te pikant? Verwijder dan de zaadjes.
  8. Doe de afgekoelde panko in een mengschaal en bereid de gremolata: roer er een geplet teentje look, wat citroenzeste, en flink wat gesnipperde peterselie door.
  9. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de pan met pittige salami en sjalot. Laat nog even stoven zonder dat de tomaatjes helemaal smelten of uit elkaar vallen.
  10. Roer de scampi samen met de gegaarde spaghetti en nog wat kookvocht door de pan. Schud goed op.
  11. Serveer in diepe borden, bestrooid met flink wat gremolata. Smakelijk!