VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rode kool in rode wijn
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui fijn. Stoof aan in een klontje boter in een grote kookpot.
  2. Versnijd de rode kool in fijne stukjes en voeg toe. Laat rustig aanbakken.
  3. Blus met de rode wijn en balsamico-azijn. Voeg ook laurier, kruidnagels en de kaneelstok toe.
  4. Schil de appels en versnijd in kleine blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rode kool. Roer goed om en laat een uur zachtjes stoven.
  5. Werk naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat. Smakelijk!