Risotto met mosselen
Risotto is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Met mosselen maak je een verfijnde maar iets minder bekende variant die nochtans heel populair is op feestelijkheden. Absoluut het proberen waard!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verhit een ruime, hoge pan. Bak de reepjes spek aan op een matig vuur tot ze knapperig zijn.
  2. Schep de gebakken spekjes uit de pan en laat uitlekken op een blaadje keukenpapier.
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de fijngesnipperde ui met het gehakte chilipepertje en geplette knoflook op een zacht vuur.
  4. Versnijd de selder en prei in fijne stukjes. Voeg toe met het takje tijm en laat rustig mee fruiten.
  5. Voeg de rijst toe en laat kort aanbakken. Roer goed.
  6. Blus met de witte wijn en laat de alcohol heel even verdampen. Zet daarna helemaal onder met de warme visbouillon.
  7. Laat de rijst rustig garen, roer nu en dan en voeg meer bouillon toe indien nodig.
  8. Reinig ondertussen de mosselen onder voldoende stromend water. Voeg ze toe aan de risotto eenmaal die bijna gaar is. Dek af en laat verder garen tot de mosselen open zijn.
  9. Voeg de spekjes terug toe en roer alles nog eens flink om. Werk af met peper, zout en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Notities

“Waar blijft de Parmezaanse kaas?!”, vroeg je je misschien af. Geen paniek, dat is simpelweg niet gebruikelijk bij een risotto met vis of zeevruchten. Indien het toch wat smeu├»ger mag zijn, kan je gerust een beetje toevoegen maar overdrijf zeker niet.