VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variĆ«ren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,…).
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Tomatensaus
Gehaktballetjes
Instructies
  1. Snipper de ui, knoflook wortelen en selder erg fijn. Stoof in een ruime kookpot aan in een scheutje olijfolie. Laat rustig fruiten.
  2. Blus eenmaal de groentjes zacht beginnen te worden met witte wijn. Laat even uitkoken.
  3. Roer het tomatenconcentraat door de groentjes en laat even aanbakken. Voeg dan de tomatenblokjes en zwarte olijven toe.
  4. Breng de saus op smaak met een handvol vers gesnipperde oregano, wat chili, peper en zout. Laat 20 minuten zacht pruttelen.
  5. Maak ondertussen de gehaktballetjes: meng het kippengehakt met het ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, fijngesnipperde peterselie, peper en zout.
  6. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt. Bak ze aan in een scheutje olijfolie.
  7. Voeg de balletjes eenmaal goudbruin toe aan de saus en laat mee pruttelen.
  8. Werk de saus naar smaak af met peper, zout en/of chili. Serveer met pasta, rijst of brood, versierd met nog wat verse oregano en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!