Wie nog nooit eerder van deze fijne pasta heeft gesmuld, moet beslist met dit recept aan de slag. De zachte structuur van orzo past perfect bij een echte klassieker: pesto. Aangevuld met mozzarella, tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat rucola levert dat een heerlijk en breed inzetbaar gerecht op. Als lunch, bijgerecht, eenvoudig hoofdgerecht,… Genieten maar!
Breng de orzo aan de kook in een royale portie gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag. Zet opzij
Halveer de kerstomaatjes en mozzarella-bolletjes. Hak enkele blaadjes basilicum fijn.
Giet de gegaarde pasta af en roer er onmiddellijk de pesto door. Laat even afkoelen.
Roer de geroosterde pijnboompitjes, gehalveerde kerstomaatjes, bolletjes mozzarella, rucola en gesnipperde basilicumblaadjes door de afgekoelde pasta.
Werk de pasta naar smaak af met peper en zout. Bestrooi net voor het opdienen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum. Smakelijk!