VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)
Iedereen die al met een slow cooker gewerkt heeft, weet dat stoofpotjes helemaal tot hun recht komen in dit doeltreffend toestel. Door de lange gaartijd hebben alle ingrediënten extra veel tijd om smaak af te geven en lekker mals te worden, zonder dat de structuur verdwijnt. Dit heerlijke gerecht is een ideale kennismaking: zachte pompoenblokjes die perfect passen bij botermalse kalkoen in een oosters sausje.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje arachide-olie in een ruime pan. Bak de kalkoenblokjes aan en kruid flink met peper, zout en kerrie.
  2. Schep de aangebakken blokjes kalkoen uit de pan en doe ze in de slowcooker.
  3. Voeg een beetje verse olie toe en fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui en knoflook.
  4. Blus met de witte wijn en roer er de rode currypasta en kokosmelk door. Laat even opkoken.
  5. Doe ondertussen alle groentjes (pompoen, wortel, paprika en kikkererwten) in de slowcooker bij de kalkoenblokjes en roer om.
  6. Overgiet met de saus uit de pan en roer nogmaals om. Laat 2 à 3 uur op de harde stand, 4 à 5 uur op de zachte stand garen. Lekker met rijst. Smakelijk!
Notities

Hoewel je dit gerecht ook in een gewone kookpot kan maken (een flink uur op een zacht vuur pruttelen volstaat), zullen de pompoenblokjes uiteindelijk uiteen vallen. Door met een slowcooker te werken worden ze heerlijk mals maar blijven ze wel samen!