Nieuwe patatjes met erwten en koriander (Ottolenghi)
Aardappelen slechts een banaal bijgerecht? Niet wanneer je Yotam Ottolenghi zijn ding laat doen! In dit recept tovert hij krielaardappeltjes om tot een fris en pittig bijgerecht met erwten en koriander. Perfect bij talloze vis- en vleesbereidingen, bij een barbecue of gewoon zo!
Blancheer de erwtjes gedurende een minuutje in een ruime portie water. Laat uitlekken.
Doe ongeveer twee derde van de erwtjes in een blender. Voeg de chilipepers, wat verse citroenzeste, het merendeel van de korianderblaadjes, de geconserveerde citroen, olijfolie, zout en flink wat peper toe. Mix tot een smeuïge pasta.
Gaar de krieltjes gedurende vijftien minuten (of tot ze gaar zijn) in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat uitlekken.
Plet de gekookte krieltjes oppervlakkig, minstens een derde mag nog heel zijn.
Roer de erwtenpasta samen met de rest van de geblancheerde erwtjes, wat vers citroensap en de rest van de korianderblaadjes door de krieltjes. Serveer warm. Smakelijk!