Het beste aan een dessert of zoetigheid tussendoor: niet gek veel werk. Dat is precies wat je in dit leuke recept kan vinden: uiterst makkelijke, maar smaakvolle en originele minitaartjes met een sappige vulling van blauwe bessen. Let wel op: je hebt een cupcake- of muffinbakvorm nodig voor dit makkelijke recept.
Prak de helft van de blauwe bessen. Roer er de suiker en het maïszetmeel door.
Voeg de volledige bessen toe en nogmaals roer om.
Rol de vellen kruimeldeeg uit. Druk ronde vormen uit waarmee je vormen van je cupcake-bakvorm helemaal kan vullen.
Wrijf de bakvormpjes in met wat boter. Schik er de ronde stukken kruimeldeeg in. Druk de rondjes aan zodat ze mooie, dichte taartjes vormen.
Vul de taartjes met de blauwe bessenmengeling.
Druk uit de rest van het bladerdeeg kleinere rondjes uit die de taartjes ongeveer dichten. Druk licht aan.
Klop het eigeel los en bestrijk er de taartjes mee.
Laat 15 à 20 minuten bakken op 220° (boven- en onderwarmte), of tot de taartjes mooi goudgeel zijn en de blauwe bessenvulling pruttelt.
Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen. Ga dan met een mes langs de taartjes en haal ze er voorzichtig uit. Serveer lauw of koud. Smakelijk!