VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediƫnten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
6uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
6uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Versnijd de wortel en selder brunoise (fijne stukjes). Doe alles in de slowcooker.
  2. Voeg de linzen, groentebouillon en tomatenblokjes toe.
  3. Breng voldoende op smaak met chili, oregano, peper en zout. Roer goed om.
  4. Laat 6 uur garen in de slowcooker op de lage stand. Roer nu en dan even om.
  5. Breng tegen het einde van de gaartijd de pasta aan de kook in gezouten water. Laat koken volgens de instructies op de verpakking.
  6. Roer de pasta, met een beetje kookvocht, door de bolognese-saus. Kruid desgewenst bij.
  7. Serveer met enkele plukjes basilicum en, desgewenst, wat gemalen kaas. Smakelijk!