VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (8 votes cast)
Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten
Ben jij op zoek naar een uniek feestelijk gerecht waar je gegarandeerd complimentjes mee binnen kan halen? Met dit topgerecht scoor je zeker punten bij je tafelgasten. Voor je begint: zorg dat je zeker de juiste apparatuur in huis hebt voor sous vide, om te grillen en om groenten in de oven te bakken. Heb je alles in huis? Goed! Tijd om die échte chefkok in jou los te laten. De bedoeling is om eerst je vlees te laten marineren. Vervolgens gaat het lam in de sous vide en uiteindelijk leg je het vlees nog even op een grill (barbecue of pan) om het de perfecte buitenlaag te geven. Deze sous vide lamsrack wordt gemarineerd in een heerlijke saus van soja, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Jij kiest natuurlijk welke lekkere groenten je graag bij dit lekker stukje vlees zou willen eten. Geen idee wat er goed bij zou passen? Op onze website vind je heel wat ideetjes voor ovengerechten, met of zonder seizoensgroenten. Smullen maar!
Porties Prep Tijd
2-3personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
2-3personen 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Eerst en vooral ga je de marinade klaarmaken. Giet dus de sojasaus, gemberhoning en sherry in een pot en meng goed door elkaar.
  2. Verwijder het buitenvelletje van de zwarte knoflook en snij het teentje in fijne reepjes. Dit voeg je toe aan je marinade mix. Voeg ook een snuifje peper en zout toe.
  3. Als je marinade klaar is, kan je je stuk lam beginnen insmeren. Zorg dat elk stukje vlees goed bedekt is.
  4. Vacuum het lam en plaatst het gedurende 2 uur in de sous-vide op 55°C.
  5. Terwijl je op het lam wacht, kan je je ovenschotel voorbereiden. Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Snij de door jouw gekozen groenten in stukjes, giet er een scheutje olijfolie over, voeg wat peper en zout toe en plaats in de oven. De duur is afhankelijk van de groenten die jij wil bakken.
  6. Na 2 uur haal je het lam uit de sous-vide en grill je het vlees even in de pan of op de barbecue.
  7. Presenteer jouw creaties op een bord en giet er wat geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes over. Smakelijk!
Notities

Had jij al gehoord van zwarte knoflook? Deze unieke kleur krijg je door witte knoflook te laten fermenteren. De scherpe smaak en harde textuur verdwijnt bovendien mee in dat proces. Omdat de knoflook zachter wordt, maakt het dat ook een stuk gemakkelijker om het vel te verwijderen en het is blijkbaar ook heel wat gezonder!

Als jij denkt dat je klaar bent om een stapje verder te gaan in jouw keukencreaties, is het belangrijk om de juiste apparatuur in je keuken te hebben staan. Een echte horeca oven en professionele combisteamer maken jouw leven een stuk gemakkelijker voor gerechten als deze. Je kan natuurlijk zelf kiezen of je voor een grote of kleine oven gaat, met al dan niet extra functies, maar één ding is zeker: jouw ovengerechten, taarten en zelfgebakken brood zullen een pak gemakkelijker bakken! Een oven kan natuurlijk niet alles, dus een combisteamer helpt je ook heel wat verder in de keuken. Met zo’n combisteamer is een van de meest veelzijdige keukenapparaten van het moment. Je kan er namelijk onder meer mee pocheren, koken, bakken en braden én sous vide bereidingen mee klaarmaken. Tijd om jouw keuken wat te upgraden?