VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt)
Het geheim van een geslaagd recept zit niet in een enorme lijst aan ingrediënten, integendeel. Met een kort boodschappenlijstje kan je evengoed lekker en smaakvol koken. Colruyt bewijst dat idee perfect: een kruidige en sappige varkenshaas wordt heerlijk gecombineerd met krieltjes en tomaatjes. Ideaal aan het begin van de lente wanneer de eerste nieuwe patatjes beschikbaar zijn.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de ongeschilde krieltjes grondig onder koud water. Laat uitlekken.
  2. Meng de krieltjes in een ruime ovenschaal met voldoende olijfolie, peper en zout. Laat 30 minuutjes garen in de oven (180°).
  3. Halveer ondertussen de tomaatjes en meng met de gesnipperde ui, look en peterselie.
  4. Kruid aansluitend de varkenshaas met peper en zout. Bak rondom aan in een scheutje olijfolie.
  5. Meng na het half uur bakken de tomaatjes onder de krieltjes. Schik de varkenshaas in het midden en bestrooi met oregano en tijm.
  6. Laat de ovenschotel nog 20 minuten garen. Serveer met een frisse salade. Smakelijk!