Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier! Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (6 votes cast)
Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt), 3.5 out of 5 based on 6 ratings
Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.
Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Versnijd ondertussen de kipfilets in reepjes. Snijd aansluitend de stengels selder en appel in fijne stukjes (brunoise).
  3. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de kipreepjes kort aan. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de stukjes selder en appel toe. Roer even om en blus met de kippenbouillon. Roer alle aanbaksels goed los.
  5. Bestrooi met currypoeder en overgiet met de room. Breng zachtjes aan de kook.
  6. Verwijder ondertussen de zaadjes van de tomaten. Versnijd het vruchtvlees extra fijn en voeg toe. Laat de saus inkoken naar wens op een zacht vuur.
  7. Werk naar wens af met typische smaakmakers: kurkuma, vers gesnipperde dragon, peterselie,...
  8. Serveer met de gekookte rijst (of roer die er net voor het opdienen onder). Smakelijk!
Deel dit Recept

Comments

  1. Het recept is een echte aanrader. Ik hou niet van kipfilet omdat het voor mij droog smaakt.
    Maar met selder,stukjes appel en wat room en de kruiden wat men toevoegt is het heel lekker. Ik heb gestoomde broccoli erbij gedaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
  2. Desloovere eddy zegt:

    super lekker

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een antwoord achter aan Maria Reactie annuleren

*