VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)
Wie vaker een recept van Pascale Naessens klaarmaakt, weet dat ze uitblinkt in pure gerechten met veel smaak die tegelijkertijd erg weinig ingrediënten bevatten. Kippenbillen, bijvoorveeld! Heerlijk simpel en met niets meer dan een vleugje citroen zijn er helemaal top! Tomaten, olijven en sojasaus maken dit fijne gerecht compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de kippenbillen in een ovenschaal. Voeg het sap van de citroenen en de sojasaus toe.
  2. Wrijf de kippenbillen grondig in.
  3. Versnijd de tomaten in blokjes en de ui in fijne plakjes.
  4. Voeg de stukjes tomaat, plakjes ui en olijven toe. Meng alles goed door elkaar. Werk af met een snuifje zout (niet te veel, de sojasaus bevat reeds zout) en peper.
  5. Laat de kippenbillen gedurende één tot anderhalf uur garen in de oven tot het vlees helemaal gaar is. Smakelijk!