VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (9 votes cast)
Kip alla cacciatore (Jamie Oliver)
Met dit authentieke recept uit Italië kan je altijd scoren. “Alle cacciatora” kan je vertalen als “op jagers wijze”, ofwel een simpele stoofpot met krachtige en eerlijke smaken. Ontdek in dit recept hoe Jamie Oliver deze Italiaanse klassieker met kip, tomaten en olijven klaarmaakt.
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
90minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de stukken kip in een ruime kom. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Voeg de laurierblaadjes, takjes rozemarijn en één geplet teentje knoflook toe.
  3. Overgiet met de rode wijn, roer om en laat minstens één uur (bij voorkeur één nacht) marineren in de koelkast.
  4. Laat de stukken kip uitlekken (bewaar de marinade) en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met wat bloem en schud goed af.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot die in de oven kan. Schroei de stukken kip rondom, werk eventueel in delen, haal ze uit de pot en houd even opzij.
  6. Versnijd ondertussen de teentjes look in plakjes.
  7. Fruit de knoflook met de ansjovis en olijven in de stoofpot. Roer er de pruimtomaten door en voeg tot slot de stukken kip samen met de marinade toe.
  8. Breng het stoofpotje aan de kook, dek af en laat dan anderhalf uur garen in een voorverwarmde oven op 180°.
  9. Werk voor het opdienen (indien nodig) af met peper en zout en verwijder de kruiden. Serveer met een frisse salade of witte bonen en bovenal liters Chianti-wijn. Smakelijk!