VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°. Verhit daarnaast een grillpan zonder vetstof. Deze moet goed heet worden, laat dus gerust enkele minuutjes warmen op het vuur.
  2. Snipper de sjalotten in fijne ringen en plet de teentjes look. Fruit in een scheut olijfolie in een kookpot.
  3. Bind de verse kruiden tot een kruidentuiltje. Gebruik enkel de steeltjes van de basilicum, de blaadjes zijn nodig voor de afwerking.
  4. Doe het kruidentuiltje in de kookpot. Vul aan met de tomatenpuree. Roer goed om en laat even zweten.
  5. Blus met de witte wijn. Roer er daarna de tomatenblokjes en passata onder.
  6. Breng de saus op smaak met een beetje harissa (let op: pittig!) en laat afgedekt pruttelen.
  7. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Beleg elk lapje met een plak Italiaanse ham en een stukje mozzarella. Rol op en houd samen met een tandenstoker.
  8. Bestrijk de rolletjes vlees met wat olijfolie en schroei aan in de hete grillpan.
  9. Schik de kalfslapjes in een ovenschaal en laat nog 10 minuutjes warmen in de oven (180°).
  10. Gaar ondertussen de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  11. Serveer de kalfslapjes (zonder de prikkers) met de pasta en een flinke lepel verse tomatensaus. Werk af met rucola, basilicum, grof zout, een paar druppels olijfolie en eventueel enkele schilfers van Parmezaanse kaas. Smakelijk!